avi07082010 [IKF].jpg

דג מרוקאי חריף
נכתב ע"י אמבוש   
שני, 09 יולי 2007 14:59

תגיות :Recieps

 

דג מרוקאי חריף בנוסח אמבוש.
מומלץ להכין כצעד ראשון, קנקן מים קרים (ואולי עוד אחד - שלא יחסר)

לפני

Image

 

ואחרי

Image

חומרים:
   פרוסות דגים
   7 שיני שום (לפחות)
   2-3 פלפל חריף חתוך לרצועות ארוכות
   גמבה חתוכה לקוביות גדולות
   10 גזרים פרוסים דק
   כוס גרגרי חומוס יבש
   שמן זית - לפחות חצי כוס עד כוס מלאה
   פפריקה חריפה
   כף כורכום
   מלח
   צרור פטרוזיליה

לפני ההכנה:
   1. יש להשרות את גרגרי החומוס בקערה עם הרבה מים יום קודם לכן.

אופן ההכנה:
   1. יש לסנן את גרגרי החומוס.
   2. בקערה יש לערבב את שמן הזית, פפריקה חריפה, כורכום ומלח ולערבב היטב.
   3. במחבת עמוקה או בסיר שטוח (חובה טפלון), יש להניח את
       שיני השום, פלפל חריף, גמבה , גזרים, גרגרי החומוס
       ומעליהם להניח את פרוסות הדגים.
   4. יש לצקת מעל את תערובת התבלינים ושמן הזית.
   5. מפזרים מעל את צרור הפטרוזיליה (אין צורך לקצוץ).
   6. יש להוסיף כחצי כוס מים.
   7. מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש
       ומוסיפים לבשל על אש בינונית עם מכסה פתוח מעט למשך כ-10 דקות נוספות,
      (על מנת למנוע יבוש הדגים).

להגשה:
   כיכר לחם טרי
   ומים (הרבה) כמובן

הערה: להצלחת המתכון יש לבשל עד אשר כל המים מתאדים ונותר רק השמן.

בתיאבון.

 

כניסה לחברים רשומים


ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 

מי מחובר כעת

5 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 3239
סך הכל הודעות: 261765
סך הכל דיונים: 23376
סך הכל קטגוריות: 7
סך הכל פורומים: 19

קישורים נוספים


Image
© 2018 IKF
כל הזכויות שמורות
מפעילי האתר
- שימוש באתר מהווה הסכמה לתנאי תקנון השימוש בו -
כל המוצג באתר זה הינו בגדר מידע לעיון בלבד ואין להתייחס אליו כהצעה או המלצה לביצוע או לאי-ביצוע של פעילות כלשהי. לחצו כאן לעיון בתקנון השימוש האתר