mor11042010 [IKF].jpg
דף הבית מרכז ידע בישול ומתכונים מתכוני דגים גומבר בתנור בנגיעות לימון כבוש

גומבר בתנור בנגיעות לימון כבוש
נכתב ע"י מוטי שלומי   
שלישי, 17 יולי 2007 14:23

תגיות :Recieps

ראשית חכמה, צריך לתפוס גומבר (אין להישתמש בדג קנוי ).
אני השתמשתי בדג במשקל של כ-1.5 ק"ג שנתפס יומיים לפני ההכנה בדיג חוף.

החומרים:
   גומבר (או כל דג אחר)
   צרור פטרוזיליה
   חופן עלי נענע טריה
   לימון כבוש קנוי או מוכן מבעוד מועד (עדיף)
   3 עגבניות טריות פרוסות
   ראש שום
   תפוחי אדמה
   מלח, פלפל
   קמצוץ  הל גרוס

אופן ההכנה:
   1. לחמם תנור לדרגת חום גבוהה (200 מעלות).
   2. את תפוחי האדמה חותכים לקוביות ממליחים מפלפלים
       ויחד עם כ-6 שיני שום שלמות מכניסים לשקית קוקי ולמיקרוגל למשך כ10ד'.
   3. מפזרים בתבנית כמחצית מכמות הפטרוזילה, הנענע ופרוסות עגבניות .
   4. מניחים את הדג על המצע (חשוב מאוד : אין לחרוץ את הדג על מנת שלא יתייבש יתר על המידה).
   5. את בטן הדג ממלאים  בעלים עגבניה שום ולימון כבוש.
   6. מפזרים מעל הדג ומצדדיו את שאר העלים עם יתרת הלימון והשום.
   7. מוסיפים מסביב את תפוחי האדמה ושיני השום שהוכנו במיקרוגל.
   8. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומפזרים מעל הכל מעט הל גרוס עבה.
   9. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך כחצי שעה.
   10.לאחר חצי שעה יש להוריד את נייר הכסף על מנת לקבל צריבה קלה והשחמה יפה למשך כרבע שעה.

להגשה:
   לפתוח בקבוק יין לבן או להכין וודקה קיצית.
   את מנה יש להגיש  עם לחם שום.

לחם שום:
   בלי להתעצל לחם שום יש להכין כמו שצריך.
   1. בגט פרוס
   2. חמאה מומסת(לא מחוממת)
   3. שמיר קצוץ דק
   4. שום כתוש בנדיבות
   5. מלח
   מערבבים יחד חמאה שום שמיר ומלח ומורחים על פרוסות הבגט.
   מכניסים לתנור עד שמשחים קלות (להזהר שלא ישרף ).


בתאבון

 

 

כניסה לחברים רשומים


ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 

מי מחובר כעת

5 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 3239
סך הכל הודעות: 261765
סך הכל דיונים: 23376
סך הכל קטגוריות: 7
סך הכל פורומים: 19

קישורים נוספים


Image
© 2018 IKF
כל הזכויות שמורות
מפעילי האתר
- שימוש באתר מהווה הסכמה לתנאי תקנון השימוש בו -
כל המוצג באתר זה הינו בגדר מידע לעיון בלבד ואין להתייחס אליו כהצעה או המלצה לביצוע או לאי-ביצוע של פעילות כלשהי. לחצו כאן לעיון בתקנון השימוש האתר