
דוראדו , איך , מתי , איפה ?
לפניכם מאמר קצרצר לרגל העונה שבפתח 
שלאחריו הסיכוי שתשמעו דוראדו דופק בבטן הקיאק או בצידנית - גבוה הרבה יותר 

דוראדו , איך , מתי , איפה ?
לפניכם מאמר קצרצר לרגל העונה שבפתח 
שלאחריו הסיכוי שתשמעו דוראדו דופק בבטן הקיאק או בצידנית - גבוה הרבה יותר 
קצת על הדג המדהים הזה :
נקרא בשם דייגי הארץ בשם דוראדו אך בעולם מוכר גם כמהי מהי (MAHI MAHI) וכדולפין פיש.
הפריטים בארץ לא גדולים במיוחד לעומת שאר העולם בו נמדדו פריטים באורך של עד 2 מטר
ובמשקלים מפחידים עד עשרות קילוגרמים.
מגיע אלינו בסוף הקיץ ונשאר איתנו עד לחודש דצמבר לערך כשמחודש לחודש הדג הזה
גודל בצורה מפחידה. אם בתחילת עונה נתקל בפריטים של 1 ק"ג ,
בסוף עונה נתקל בפריטים של עד 7 ק"ג ובמקרים מיוחדים אף מעבר.. 
הדוראדו חי בלהקות וניזון בעיקר מדיונונים ודגי פתיון קטנים כגון ביזרי בקרבת החוף
ואוהב להסתובב בעיקר תחת מצופים , בויות , קבוצות קיאקים , סירות ואוניות גדולות
וגם ליד תקלות ברזל .

דייג דוראדו , איך..
הדרך המומלצת ביותר לטרגוט דוראדו הוא גרירת רצועת קלאמרי על פני המים
במהירות איטית (חתירה רגילה).
בשיטה זו , אין צורך במשקולת , לא במצוף , רק חוט וקרס 
אישית , אוהב לעבוד עם מקל זרזור חוף בעל משקלים 7-21 גרם וחוט 20LB ושוק לידר 30LB
באורך של 5 מטר לפחות. הציוד הנ"ל עדין ואני לוקח בחשבון שפריט גדול יעמיד אותי באתגר
לא פשוט אך מי שמכיר אותי כבר יודע שהדג הוא לא העיקר אלא האתגר 
כמובן שחכת הטרולינג שלכם עם חוט ניילון 0.40 מ"מ תהיה מצויינת לצורך המשימה
והדג הזה ידע לספק לכם הנאה גם אם תחליטו להגיע עם מקל מטאטא 
לקראת סוף העונה הייתי ממליץ לעבוד על קטרים עבים יותר בדוגמת 0.50-0.60 מ"מ
כי דוראדו במשקל 3-6 ק"ג יתן לכם פייט רציני לא פחות מאינטיאס חמור 
רק שדג זה הוא חוויה , דג שאוהב לקפוץ ולהשתולל מעל המים וחשוב להיות מוכן לזה 
קרס צוואר (אני עובד עם קצר דווקא) ארוך מידה 2/0 - 4/0 כמו של הג'יג לייט ואתם מסודרים 
רצועת קלאמרי נדיבה , ראש קלאמרי על הקרס ושחררו חוט
בין 1 מטר (כן כן.. גם זה קורה , עוד לא הספקתם להתרחק וקיבלתם תקיפה ) ל 30 מטר
אחרי הקיאק וגררו באיטיות ובכיף.
נסו לגרור בצמוד לבויות כשהקלאצ' פתוח , קלאצ' סגור והדג פולט מהר..
תנו לו לקחת , לרוץ עם הפתיון ולבלוע , אל תמהרו..
סבלנות זה שם המשחק עם הדג הזה וזהו הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לכם 
תנו לדג לחטוף את הפתיון , לרוץ ולקפוץ באויר ורק אז קחו את החכה לידיים ובצעו נעילה
בדמות הוק סט בריא 
אבל הטיפ שחשוב שכל קיאקיסט בודד או צוות קיאקיסטים ידע 
לא מוציאים את הדוראדו מהמים עד שלפחות עוד מקל אחד נכנס למים לשאר הלהקה 
הדוראדו מלווים עד לסוף המר את חברם שנתפס ולא חוששים לתקוף כל פיתיון שתורידו להם למים..
אז השאירו את הראשון במים , הורידו פתיון שני , נעלו את השני , הרימו את הראשון והמשיכו ככה הלאה..
יש מצב שתרימו בכמה דקות חצי להקה 
אבל לא לשכוח.. לא לוקחים מה שלא אוכלים אפשר לתפוס ולשחרר , זה כיף עצום 
שיטה נוספת שמהווה ללא ספק הפתעה בקרב הדייגים שבנינו זה דוראדו בג'יג 
אישית לא נתקלתי בהצלחות בג'יג על דוראדו עד לסרטון הבא (לפני חודש) ,
ולא מדובר בתפיסה חד פעמית אלא בחמש ירוקים אמיצים מאוד 
כמו כן , ישנם דרכים נוספות לטרגט את הדג הלא כל כך חכם הזה ומגוון השיטות גדול..
ישנם סיליקונים וחצאיות שבתוספת קלאמרי יהיו קטלניות וסיכוי התפיסה יגדלו וזה מניסיון אישי 

דוראדו , מתי..
הדוראדו מגיע לאיזורינו בסביבות סוף הקיץ ותחילת הסתיו 
המים עוד חמים ומזג האויר מתחיל להיות נעים יותר אך עדיין חם 
התקופה בה נמצא את הדוראדו בכמויות בעומקים שבין 20-30 מטר
היא בסביבות אוקטובר - נובמבר
ולעומקים האלו כל קיאקיסט יכול להגיע בקלות אך כמובן אף פעם לא לבד 
למרות הפיתוי הגדול 

דוראדו , איפה ..
אז כמו שכבר אמרנו , הדוראדו אוהב חפצים צפים כגון בויות אותם ניתן למצוא גם בצפון
גם במרכז וגם בדרום , תקלות ברזל , אוניות גדולות , סירות וכן אפילו קיאקים 
בשיא העונה נמצא אותם ממש ברדוד , בסביבות ה 20-30 מטר לא יותר ובגדלים מרשימים.
הדוראדו הגדול ביותר שתועד מקיאק שייך לטל והנה הסרטון למי שפספס :
ולמי ששאל עצמו אז מדובר בדוראדו לא פחות מ 6 ק"ג של שרירים 
מאחל לטל וגם לנו לשבור כבר השנה את השיא הנכבד ולתעד אותו 
מה עכשיו.. מישהו צריך לאכול את הדבר הזה אז קבלו מתכון פשוט -

נצא מנקודת הנחה שנצליח לתפוס יותר מאחד 
נגיע הביתה , נפלט את הדגים ונניח אותם בצד 
בצד נכין תערובת עשבי טיבול כגון קוסברה , פטרוזיליה , נענע ועוד עלים כל אחד לפי טעמו.
נמלא קערה בשמן זית איכותי ונערבב את העשבי טיבול בשמן יחד עם 5 שיני שום
חתוכות דק דק , מלח , פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם 
וניתן לתערובת 10 דקות של מנוחה לפלוט את כל הטעמים לתוך התערובת 
נניח את הפילטים על מגש אלומיניום ונצפה עם כף או מברשת את הפילה עם תערובת..
נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25 דקות בערך ולאכול ישר מהתנור 
הדוראדו , אם עמד בצד הרבה זמן - התייבש 
אז אכלו את הפילה יחד עם צלחת צ'יפס , סלט ירקות ערבי קצוץ דק דק
ובתיאבון 
אההה , רגע.. לפני הכל אל תשכח להתקשר ולהזמין גם אותי 
הקרדיט למאמר שייך לאחד והיחיד אבי חכם מצוות WOW שהניסיון שלו בדייג מקיאק בכלל ובדיג דוראדו בפרט מוכח ואין לו עוררין !!!
מאמרים נוספים :
דוראדו 1
דוראדו 2
|