shay15092012 [IKF].jpg

תמנונים צלויים
נכתב ע"י יואב 33   
שני, 10 דצמבר 2007 22:44

תגיות :Recieps


מאחר והתעורר ויכוח לגבי תמנונים, האם הם חיה או מוגנת אם לאו,
עולה כאן המתכון מתוך הסתייגות קלה וגם זאת, רק לאחר
שראיתי תמנונים נמכרים ברשת טיב טעם.
[ליאת]

להלן מתכון ל-10 מנות:

החומרים:
  2 קג תמנונים נקיים
  2 גזרים חתוכים גס
  1 בצל חתוך גס
  1 שורש סלרי חתוך גס
  1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
  1 כוס יין לבן יבש
  מלח ופילפל
  פלפל אנגלי ועלי דפנה

החומרים להגשה:
  שמן זית
  מלח
  מיץ מחצי לימון
  1 כף עלי פטרוזיליה
  1 שן שום

ההכנה:
  1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר.
     מוסיפים מים קרים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים כ-20 דקות ובודקים  שהתמנונים התרככו
     על ידי נעיצת קיסם בחלק הכי עבה של הזרועות.
  3. מוציאים מהמים וחותכים לרצועות.
  4. מחממים מחבת כבדה ויוצקים מעט שמן זית ומטגנים קלות מכל צד.
  5. ממליחים ומטפטפים מעט מיץ לימון.

ההגשה:
  1. מעבירים לצלחת.
  2. כותשים פטרוזיליה שום ומעט שמן זית ומלח
     ומטפטפים מעל התמנונים.

בתאבון
    

 

כניסה לחברים רשומים


ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 

מי מחובר כעת

2 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 3239
סך הכל הודעות: 261765
סך הכל דיונים: 23376
סך הכל קטגוריות: 7
סך הכל פורומים: 19

קישורים נוספים


Image
© 2018 IKF
כל הזכויות שמורות
מפעילי האתר
- שימוש באתר מהווה הסכמה לתנאי תקנון השימוש בו -
כל המוצג באתר זה הינו בגדר מידע לעיון בלבד ואין להתייחס אליו כהצעה או המלצה לביצוע או לאי-ביצוע של פעילות כלשהי. לחצו כאן לעיון בתקנון השימוש האתר