halil07062010 [IKF].jpg

תזונה, צלילה וחתירה
נכתב ע"י אסף גברא   
חמישי, 12 פברואר 2009 20:37

תגיות :Diving | Health | Nutrition

 

מרבית הצוללים כיום במיוחד אלו הצוללים בים התיכון עוברים מצלילות קצרות לארוכות יותר בלשון אחרת מבלים הרבה יותר שעות בים , אולי בשל העובדה שלרובם יש קיאק או סירה ולצאת עם כלי שייט כל שהו לצלילה של שעה שעתיים בה זמן ההתארגנות ארוך מזמן הצלילה לא "שווה". אז יום הצלילה מתארך ועקב זאת יש לקחת כמה דברים בחשבון, כגון שינה טובה לילה לפני תזונה נכונה ושתייה ובמיוחד רגיעה ונינוחות שהם תבלין מרכזי להצלחת הצולל ביום הצלילה.
אל הקיאק מעמיסים שתייה ואוכל על מנת להשביע את הרעב שמתפתח במהלך יום הצלילה ולהחזיר קלוריות שאבדו לנו בינות הסלעים והטילופים על גלי הים.

כך שבמהלך יום הצלילה אנו עוצרים להפסקה קטנה בה אנו אוכלים שותים נרגעים וממשיכים הלאה.
הבעיה היא שאת אספקת המזון הזו אנו "סוחבים" עד לסיום הצלילה והתפריט אנו בוחרים יכול לבוא לעזרתנו רק לאחר סיום הצלילה מכיוון שבחרנו בתפריט שגוי, לדוגמא אמא הכינה לי צלחת קוסקוס דשנה אני עולה לקיאק בשעת ההפסקה שקבעתי אוכל שותה ואז ... העיכול האיטי של האוכל הכבד מסתיים בערך במקלחת אחרי הצלילה . דבר שאנו אמורים למנוע. בנוסף הבטן עסוקה כל הזמן בפירוק המזון הכבד דבר שמקשה על הצלילה . גורם לי לעייפות לירידה באיכות המערכת החיסונית ועוד...

אנו בתור צוללים מעוניינים לקבל את האנרגיות חזרה כמה שיותר מהר משמע אנו אמורים להתגבר על פעולת העיכול הכבד, ולהרבות בפירוק מהיר מחד גיסא ואיטי אך קליל מאידך.

אכילה של מאכלים לא מעובדים כגון פירות  (עדיף יבשים) ולא מהונדסים וירוקים שהעיכול שלהם מהיר יותר מאחרים , הפרי האולטימטיבי (לדעתי) הוא בננה (לא ירוקה) אבל מורכבת הן מרכיבים המתפרקים מהר והן ממרכיבים המתפרקים לאט כך שאני מקבל את האנרגיה בצורה המושלמת והבטן שלי אינה עסוקה בפירוק מזון כבד. בטבלת איכות הפירות שצירפתי ניתן למצוא את הערך התזונתי של כל פרי ועם התחשבות נכונה במרכיב לדעת האם וכמה לקחת עימנו לצלילה.

משקה איזוטוני הוא מרכיב חשוב ביותר בתפריט הספורטאי בכלל . משקה איזוטוני הוא משקה בו יחס התמיסה לנוזל הוא 7 אחוזים , הדבר מביא את המשקה עם התמיסה לספיגה מהירה בדם ללא עיכול. דרך המשקה נוכל להחזיר כמות לא מבוטלת של אנרגיה שאבדה אולם המשקאות האיזוטוניים יקרים מאד וכאן יש פיתרון.

המרכיב העיקרי במשקאות המסחריים שיש כיום בשוק נקרא מלטודוקסטרין (חד סוכר) אותו ניתן לקנות במחיר מצחיק של 90 שקלים ל 25 קילו (בהשוואה לאיזוסטאר 50 שקלים לחצי קילו). את האבקה מוסיפים לפי מידה למים מוסיפים מעט מלח להחזרת המלחים לגוף ולמניעת תפיסת שרירים ניתן להוסיף ממתיק כל שהו (לא בהגזמה) כדי לתת לתמיסה טעם ניטרלי או מעט חיובי (במתיקות) ובכך השגתם משקה איזוטוני מוזל ואיכותי כמו אחיו הממוסחרים.

את המרכיב הנ"ל ניתן לרכוש דרך חברת מוגה  http://www.moga.co.il/
ההפקה והייצור הם בקיבוץ מענית ליד פרדס חנה כרכור.

אז לסיכום שינה טובה ואכילה ושתייה נכונה מביאים לצלילה איכותית ואולי עקב זאת גם יותר דגים, אבל הכי חשוב תביא אותנו ליום המחרת שוב פעם לים ללא שום עקבות מאתמול...

לדיון בפורום

תמונות 

Image

 

Image

 

Image

 

Image 

 

כניסה לחברים רשומים


ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 

מי מחובר כעת

3 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 3239
סך הכל הודעות: 261765
סך הכל דיונים: 23376
סך הכל קטגוריות: 7
סך הכל פורומים: 19

קישורים נוספים


Image
© 2018 IKF
כל הזכויות שמורות
מפעילי האתר
- שימוש באתר מהווה הסכמה לתנאי תקנון השימוש בו -
כל המוצג באתר זה הינו בגדר מידע לעיון בלבד ואין להתייחס אליו כהצעה או המלצה לביצוע או לאי-ביצוע של פעילות כלשהי. לחצו כאן לעיון בתקנון השימוש האתר