נכתב ע"י איתי בכר
|
רביעי, 13 ינואר 2010 22:17 |
תגיות :Recieps 
פלט לך את הטונית שתפסת בבוקר בדרך לעבודה חתוך מכל אחד מארבעת הפילטים נתחונים קטנים ולעיסים טגן קלות את הנתחונים למשך כ- 60 שניות על מחבט לוהט ומשומן פלפל והמלח. 
|
|
נכתב ע"י רז
|
שני, 11 אוגוסט 2008 22:39 |
תגיות :Recieps קצת על עישון עישון נחלק לשני סוגים עקריים: עישון חם ועישון קר. עישון קר הוא סיפור בפני עצמו, כשהרעיון העיקרי שלו הוא שאל הבשר\הדגים וכו' מגיע רק עשן קר. אפשר להגיד שזו מעיין תהליך כבישה והוא יכול להמשך גם כמה ימים. אני לא מתעסק בעישון קר.
עישון חם הינו תהליך בו החום הנוצר מבערת העץ (יותר נכון מהגחלים) מבשל\צולה את המזון והעשן מוסיף את הטעם המיוחד. הטמפ' הינן בין 90-120 מעלות, כאשר השליטה מתבצעת האמצעות חלון לכניסת אויר וכלפה הארובה לחסימת העשן. התהליך יכול להמשך בין שעתיים לשש שעות תלוי מה מכינים ומה גודל הנתחים. ישנן כמה שיטות, אמצעים ודרכים לעישון חם, החל ממעשנות גז וחשמל , פחמים, שבבי עץ, ועץ. אני לא מתיימר להיות מומחה אך השורה התחתונה המטרה היא להפיק חום ומעט מאוד עשן. השאיפה היא לעשן כמעט שקוף, כמעט בלתי נראה (וזה מספיק בהחלט).
ניתן למעשה לעשן הכל: בשרים, דגים, גבינות, ירקות ואפילו פירות. אני מניח שעדיף חלקים יותר שומניים, למרות שגם הכסיף וגם עוף שלם שעושן יצאו מצויין על כל חלקיהם. מומלץ לשים כלי עם מיים או יין שיתן קצת לחות וריח בתא העישון.
|
פלמידה לבנה ברוטב חרדל ושמנת |
נכתב ע"י אייל שרון
|
חמישי, 12 יוני 2008 07:35 |
תגיות :Recieps פלמידה לבנה ברוטב חרדל ושמנת מתכונים: שף יובל חרותי הכנה: שף קונסטנטין החומרים ל-4-5 מנות:
|
|
נכתב ע"י יואב 33
|
שני, 10 דצמבר 2007 22:44 |
תגיות :Recieps מאחר והתעורר ויכוח לגבי תמנונים, האם הם חיה או מוגנת אם לאו, עולה כאן המתכון מתוך הסתייגות קלה וגם זאת, רק לאחר שראיתי תמנונים נמכרים ברשת טיב טעם. [ליאת]
|
סלמון צרוב ברכז רימונים על מצע אורז בר |
נכתב ע"י ליאת
|
רביעי, 15 אוגוסט 2007 04:43 |
תגיות :Recieps נכון שאת הדייג שלי, אני עושה בסופר מרקטים וברשתות השיווק.
אבל המתכון הבא, מיוחד וטעים מכדי לוותר עליו, מה גם שאוטוטו החגים בפתח ואיתם הרימונים.
את המתכון מצאתי לפני כשנתיים בעיתון מעריב, גזרתי שמרתי וליקקתי אצבעות.
התמונה צולמה בארוע משפחתי לפני שנה:

|
|
|
|
<< התחלה < הקודם 1 2 הבא > סיום >>
|
עמוד 1 מ- 2 |